ABOUT ME

Victor-Van-Woensel-black-low-res alleen

 About Me

Hallo, mag ik mij even voorstellen...

Mijn naam is Victor Van Woensel en ik ben een portret-/lifestyle-/artistic nude-/dance- en straatfotograaf, gevestigd te Edegem bij Antwerpen.

Lid van Foto- en Filmclub Edegem, en BFF

Wat fotografie betreft ben ik volledig autodidact, begonnen ongeveer 45 jaar geleden in het analoge tijdperk.

De donkere kamer van toen heb ik ondertussen wel ingeruild voor Lightroom en Photoshop, dat ik ook mezelf heb aangeleerd.

Wel heb ik verschillende workshops gevolgd bij gerenommeerde fotografen zoals Robert Biesemans en Koen De Clerck, van wie ik veel heb geleerd.

 Samenwerkingen

Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen.

Bent je een al dan niet beginnend model, danseres/danser of MUA, en zoekt u een fotograaf om uw portfolio te beginnen of uit te breiden op TFP-basis, aarzel dan niet mij te contacteren.

Elk nieuw voorstel wordt in overweging genomen...

Je kan mij contacteren via de contactpagina op deze site maar een telefoontje is ook altijd welkom.

 TFP - Time for Portfolio

Time for print is een veelgebruikte Engelse term binnen het fotograferen van amateurmodellen door amateurfotografen, hoewel veel professionele fotografen of modellen af en toe ook een TFP-sessie zullen doen, als het betreffende model of locatie een bijzonder resultaat op zou kunnen leveren naar de mening van de professional.

Hierbij wordt tussen model en fotograaf een overeenkomst vastgelegd.

De term wordt meestal afgekort met TFP. In plaats van een geldelijke betaling voor elkaars diensten gaat de fotograaf ermee akkoord een aantal afdrukken van de beste foto's van de sessie te verstrekken aan het model. De gemaakte foto's mogen doorgaans zowel door de fotograaf als het model gebruikt worden in een portfolio en als promotiemateriaal, al liggen de rechten over de foto's wel bijna altijd bij de fotograaf.

Gezien heden ten dagen niet zo veel meer wordt geprint, maar eerder digitaal wordt aangeleverd spreken we eerder van Time for Portfolio.